Wapenhandel Peeters Frans krijgt vergunning voor opslagplaats veiligheids- en jachtpatronen : het college van burgemeester en schepenen verleent een vergunning aan wapenhandel Peeters Frans (Duipt 6) voor een opslagplaats voor 500 kilo veiligheidspatronen en jachtpatronen voor draagbare wapens. Tijdens het openbaar onderzoek werden er geen schriftelijke bezwaren of opmerkingen ingediend.

De Brandweerzone Kempen, Lokale Politie Neteland en de dienst Economie van de Belgische federale overheid (fgvo) gaven gunstig advies. De vergunning loopt tot 13 oktober 2029. Zo eindigt ze samen met de reeds toegekende milieuvergunning voor een schietstand voor kleiduifschieten met vuurwapens en de opslag van 500 kilo munitie voor sport- en jachtgeweren.

Liese Bergen vervangt Wies Verheyden als schepen voor sport en personeel

Sinds 1 januari 2017 is Liese Bergen (sp.a) schepen voor sport en personeel. Zij vervangt Wies Verheyden. Liese Bergen houdt spreekuur op maandag van 18.30 uur tot 19.30 uur in het administratief centrum (Augustijnenlaan 30). U kunt haar ook bereiken via schepen.liese.bergen@herentals.be of gsm 0486-02 16 89.

Positieve evaluatie voor duurzaam pesticidengebruik

De Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) publiceerde een rapport over het pesticidengebruik van de openbare besturen voor het jaar 2015. Herentals kreeg een gunstige evaluatie. Sinds 1 januari 2015 zijn openbare diensten verplicht om hun terreinen zonder pesticiden te onderhouden. Pesticiden kunnen enkel nog gebruikt worden onder specifieke voorwaarden en na het doorlopen van een procedure. De stad bouwde het pesticidengebruik al jaren af en gebruikt sinds 2015 geen werkzame stoffen meer. De stad gebruikt enkel nog rattenvergif. Dit is een uitzondering die zonder aanvraagprocedure is toegestaan.